Personal Growth Coach  thumbnail

Personal Growth Coach

Published Aug 06, 23
5 min read

Vraag vandaag nog een gratis consult aan en kom erachter wat Nederland Slank voor jou kan betekenen! Wanneer je wilt afvallen denk je al gauw aan twee dingen: gezonde voeding en (meer) sporten en bewegen. Wat je eet is natuurlijk van belang in het afslankproces, daar is geen twijfel over mogelijk.

Zolang je nog niet in de vetverbranding zit, kun je beter rustig bewegen. Het zit ‘m in de kleine dingen en we geven je hiervoor graag wat tips! daarna kun je zeker het sporten (weer) oppakken. Heb jij overgewicht en kun je jezelf niet aanzetten om te gaan sporten en bewegen? Daar is een hele natuurlijke verklaring voor: Foxa-2 is een eiwit in je lichaam dat de drang om te bewegen stimuleert.

Logisch dus dat wanneer je net met je nieuwe levensstijl begint, je nog niet direct de behoefte voelt om te gaan sporten. Wanneer je ondanks een te hoog insulinepeil toch gaat sporten, gebruikt je lichaam meer zuurstof en is er minder zuurstof over om vet te verbranden. Dit kost namelijk meer energie.

Met het gevolg dat je lichaam over gaat op het verbranden van koolhydraten, omdat het minder zuurstof kost. En dat terwijl je juist je vet wilt gebruiken als energiebron! Bovendien geeft heftig sporten met overgewicht een te grote belasting op je botten en gewrichten. Dit kan leiden tot chronische blessures en meer problemen.

Zodra jouw insuline weer op een wenselijk niveau is, door het reguleren van jouw stofwisseling, zal de productieblokkade van het foxa2 eiwit pas worden opgeheven. Je zult dan vanzelf de behoefte voelen om meer te gaan bewegen. Tot die tijd is het sowieso belangrijk voor je gezondheid om te bewegen op lage intensiteit.

Wij geven je hieronder een zestal simpele tips, zodat je met kleine veranderingen in je levensstijl meer kunt sporten en bewegen op lage intensiteit. Dan kan ook een kantoorbaan niet langer een excuus zijn! Komt ‘ie:1. Neem vaker de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Of, als dit niet mogelijk is, stap een halte eerder uit de bus en loop het laatste deel.

Of je nu naar je werk gaat, de kinderen naar school brengt of boodschappen doet. Overal is wat beweging te winnen. 2. Voer bepaalde activiteiten voortaan staand of lopend uit, zoals bellen. Verplaats dat kopje thee met vriendinnen op de bank eens naar het park: Loop erheen en neem een thermoskan met thee mee.

Heb je een zittend-beroep? Sta wat vaker op van je stoel. Je zit namelijk al snel uren achter elkaar zonder enige beweging. Er bestaan tegenwoordig hele handige sta-bureaus, die je kunt verstellen van zithoogte naar stahoogte. Als je dit niet hebt kun je een briefje op je bureau leggen dat je eraan wordt herinnerd elk half uur of uur op te staan en een korte oefening te doen: Rek je even helemaal uit, spring 10 keer rustig op en neer, loop naar beneden om de krant te halen als je thuis werkt of loop door de gang om te zien ofje collega’s er allemaal zijn.

Een interessant en duidelijk verhaal hierover bekijk je via deze link.4. Ben je op je werk en heb je zin in thee of koffie? kijk dan of er ook een koffiemachine op een andere verdieping staat. Elke extra trap op en af is meegenomen! 5. Maak een wandeling in de lunchpauze, alleen of gezellig met je collega’s.

Zijn bovenstaande tips voor jou echt niet haalbaar? Dan doe je er zeker goed aan om standaard na (of voor) het eten een avondwandeling te maken. Zo sluit je de dag op een gezonde manier af en het is ook nog eens goed voor de vertering van je maaltijd. Al deze kleine acties lijken misschien op het eerste gezicht niet veel zoden aan de dijk te zetten.

Neem hier dus ook de tijd voor. Overhaast het niet en vraag je begeleider om advies wanneer je twijfelt of je er al klaar voor bent. Een handige manier om te checken of je voldoende bent hersteld en je in de vetverbranding zit, is het sporten op een nuchtere maag.

Wanneer jij na het sporten en bewegen niet direct honger krijgt, zit je lichaam in de vetverbranding. Mooi! Ervaar je wel honger? Ga dan eerst voor jezelf na of dit voortkomt uit gewoonte of dat je misschien toch nog bezig bent met het verbranden van koolhydraten. Dan is het misschien beter om een stapje terug te doen.

Een teamsport of losse oefeningen in groepsverband kan hartstikke leuk zijn. Of sporten samen met een vriendin. Dan kan je meteen lekker bijpraten en elkaar oppeppen als het even niet meezit. Deze manieren zullen je helpen om meer plezier in het sporten te krijgen. Wanneer trek jij je sportschoenen weer aan? Houd onze website in de gaten voor nog meer sport- en bewegingsadvies.

Om voldoende te bewegen voor je gezondheid, hoef je niet helemaal buiten adem te raken. Een activiteit telt mee als bewegen als je wel iets sneller gaat ademhalen en voelt dat je hart iets sneller gaat kloppen. Bijvoorbeeld als je stevig aan het wandelen of fietsen bent. Bouw het beginnen met sporten of bewegen altijd rustig op.

Krijg je telkens weer klachten, neem dan contact op met je huisarts en zoek samen een activiteit die goed bij je past. Volgens de Beweegrichtlijnen die in 2017 zijn opgesteld, dien je als volwassene minstens 150 minuten per week aan matige of zwaar intensieve inspanning te doen. Ook voor kinderen zijn er adviezen.

Je hoeft niet altijd hetzelfde te doen. Ga de ene dag fietsen, de andere dag zwemmen, en dan weer eens wandelen of dansen. Toch zijn er wel voordelen als je elke dag hetzelfde doet. Als je altijd de trap neemt, een halte eerder uitstapt of met de fiets naar de supermarkt gaat, hoef je hier niet meer over na te denken.

Latest Posts

Personal Growth Coach

Published Aug 06, 23
5 min read

Personal Branding Coach

Published Aug 05, 23
3 min read

Opleiding Personal Coach

Published Aug 05, 23
10 min read